Jurk afspelden

Op 12 juli was het dan zover, in de drukte voor de vakantie nog even tijd maken om je jurk te laten afspelden.

Samen met mijn moeder en schoonmoeder gingen wij naar de bruidswinkel. Mijn jurk hing daar mooi in het pashok, direct even gecontroleerd of mijn naam en jurk klopte, gelukkig het was de goede jurk :).

De verkoopster vroeg of ik ook schoenen mee had genomen zodat we konden gaan beginnen. Ik gaf aan dat deze besteld zouden worden door hun en dat ze dus hier zouden moeten liggen. De verkoopster en haar collega doken het voorraadhok in om te zoeken, na een aantal keer heen en weer lopen hadden ze nog niets gevonden. Mijn schoonmoeder en moeder zeiden direct: “zonder schoenen gaan we niets afspelden hoor!”.

Daar hadden ze natuurlijk gelijk in maar gelukkig kwamen ze daarna aan met mijn schoenen. Ik trok ze aan maar ik voelde iets prikken in mijn voet. Dit is natuurlijk niet prettig als ik hier de hele dag op moet lopen. De verkoopster begreep het en ging proberen dit weg te krijgen ik zag haar duwen, trekken en knippen, maar ik bleef het voelen. Mijn moeder dacht ik kijk even naar de andere schoenen die ze verkopen. Ze pakte er 1 van het schap in mijn maat en ik trok hem aan, hij zat als gegoten. Gelukkig had de verkoopster deze op voorraad en kon ik deze passen. Ze zaten heerlijk! Ze kon eindelijk beginnen met afspelden.

Na ruim 40 minuten stil te hebben gestaan werd ik niet lekker. Ik werd duizelig en alles om mij heen klonk dof. Ik vroeg haar hoelang ze nog nodig had want ik werd niet goed. Ik moest direct gaan zitten en kreeg water en een druivensuiker. Na mezelf te hebben afgekoeld met een natte theedoek ging het weer. Ze was gelukkig net klaar met afspelden. De jurk kon dus voorzichtig uit en zij konden aan de slag.

30 augustus is de dag dat we hem gaan ophalen! Dan nog een keer passen en krijg ik een uitleg over hoe je moet lopen met zo’n prachtige jurk. We hebben er zin in! nog 19 dagen 🙂